Företagskort

Alla stora betalkortsmärken har i regel erbjudanden som exklusivt gäller för företagskunder. Samma sak gäller här som för privatkunder. Kreditkortstillverkaren har oftast flera olika alternativ som passar olika typer av företag olika bra. Mastercard erbjuder exempelvis tre stycken som riktar sig till företag: Mastercard Business Card, Mastercard Corporate Card och Mastercard inköpskort. Beträffande betalningen med företagskort är det vanligast att hela den summan man har handlat för klumpas ihop till en faktura som ska betalas månadsvis.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Detta för att företagen på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna hantera sina utgifter. Kreditkortstillverkarna har ofta ett alternativ för när man handlar med företagskortet i hemlandet och ett annat kort när man handlar utomlands. Läs på och kolla vilket alternativ som passar ditt företag bäst. I synnerhet är detta viktigt då vissa företagskort fungerar att betala med på fler ställen än andra. De stora korttillverkarna, såsom Visa och Mastercard, är också de som, föga förvånande, går att använda på flest ställen.

Vissa företag erbjuder ett företagskort till sina anställda som en typ av bonus. Det innebär att du får använda ditt kort, exempelvis när du reser eller handlar en viss typ av vara. Det är således viktigt att höra med din chef hur mycket och var för någonstans du får använda ditt företagskort.